Persmededeling Moerdijk, juni 2014

Hierbij delen wij u mede dat er op dit moment verkennende gesprekken plaatsvinden tussen SpanSet Inter AG, Wollerau en Mastenmak BV over de overname van een aanzienlijk deel van het meerderheidsbelang van Mastenmak BV in Mouthaan & Interhijs BV.

Mouthaan & Interhijs BV is een in de Moerdijk gevestigd bedrijf, met als kernactiviteiten het leveren, installeren, certificeren en keuren van hijs- en hefmiddelen.

Door de snelle groei van Mouthaan & Interhijs BV moet er een aantal strategische beslissingen genomen worden die zeer kapitaalintensief zijn.
Aansluiting bij een grote, sterke internationale groep is derhalve de beste garantie voor continuïteit, aldus Jaap Mastenbroek, eigenaar van Mastenmak BV.

SpanSet Inter AG is gevestigd in Zwitserland en heeft wereldwijd vestigingen die zich naast de productie van een hoogwaardig pakket hijs- en sjorbanden en valbeveiligingsartikelen bezig houden met vergelijkbare activiteiten als Mouthaan & Interhijs BV.

“Wij hopen de overname halverwege dit jaar te kunnen afronden, en deze zal per
1 januari 2015 ingaan. Zelf zal ik dan ook per 1 januari 2015 terugtreden”, aldus Mastenbroek. Een verdere adviserende rol voor Jaap Mastenbroek is een onderdeel van de onderhandelingen.

De andere aandeelhouders staan volledig achter de overname van het belang van Mastenmak BV door SpanSet Inter AG omdat dit de beste garantie voor verdere groei is.

SpanSet Inter AG is al langer zeer geïnteresseerd om een eigen vestiging in Nederland te hebben en ziet in deze overname een unieke kans om haar wereldwijde netwerk verder te versterken.